Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Πίνακες Μονοτονίας - Κυρτότητας - Μεταβολών στο LaTeX

Κλείνοντας έναν χρόνο αφότου παράτησα το mathtype του word, που μου έκανε τη ζωή δύσκολη, για το LaTeX, σκέφτηκα να δημοσιεύσω κάτι που ίσως φανεί χρήσιμο σε όσους βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης (όπως εγώ) σχετικά με αυτό.

Να ξεκαθαρίσω πως ακόμη έχω πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το LaTeX και ξημεροβραδιάζομαι στα διάφορα forum, διότι μία αναζήτηση συνήθως δημιουργεί άλλες δέκα.

Γι' αυτόν τον λόγο, όσοι ασχολούνται χρόνια με αυτό, πιθανότατα λόγω γνώσεων και εμπειρίας,  θα έχουν ενστάσεις για κάποιες από τις εντολές που χρησιμοποιώ. Κάτι που ξεκάθαρα θα συμβεί λόγω δικής μου άγνοιας, και εξαιτίας της Λερναίας Ύδρας που περιέγραψα παραπάνω.

Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκα ένα αντίστοιχο άρθρο του Τάσσου Δήμου που θα δείτε πατώντας ΕΔΩ , στο οποίο εξηγεί αναλυτικά τη χρήση του πακέτου tkz-tab .

Το πιο σημαντικό, για όποιον θέλει να ασχοληθεί, είναι να αρχίσει να "πειράζει" όλες τις παραμέτρους για να καταλάβει πώς δουλεύει η κάθε εντολή, κι έτσι μετά να δημιουργήσει πίνακες που συμβαδίζουν με την δική του αισθητική.

Εφόσον, λοιπόν, φορτώσετε το πακέτο αυτό με την εντολή \usepackage{tkz-tab} , μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω:


Και παρακάτω θα δείτε το αποτέλεσμα των εντολών αυτών σε ένα αρχείο pdf που περιέχει 16 περιπτώσεις πινάκων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου