Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΘΕΜΑΤΑ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2021

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών 2021 στα Μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ' Λυκείου.

Τελευταίος και καταϊδρωμένος, διότι έχουν συμπέσει οι ημερομηνίες με την προετοιμασία των τμημάτων της επόμενης Γ' Λυκείου και ο διαθέσιμος χρόνος περιορίστηκε σημαντικά!

Καλή επιτυχία σε όλους!



2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! ήταν οι μόνες λύσεις που μπόρεσα να κατανοήσω καθώς ήταν εξαιρετικά γραμμένες! Πλέον δε θέλουμε να ανεβαίνουν χειρόγραφα και κακογραμμένα μετά από μία ώρα που δίνονται τα θέματα στη δημοσιότητα γιατί φορτίζονται οι μαθητές από λάθη και προχειροδουλειά! Το παν είναι η σχολαστικότητα και ο σεβασμός στους μαθητές πάνω από όλα. Εγώ κυριολεκτικά έδωσα τις λύσεις σας στους μαθητές μου, και τα παιδιά ανακουφίστηκαν γιατί είχαν δει με το που βγήκαν λύσεις δήθεν πρωτοκλασάτων φροντιστηρίων που τους άγχωσαν. Σας ευχαριστούμε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας ακατανόητος ανταγωνισμός στο "ποιος θα δημοσιεύσει τις λύσεις πρώτος", στο βαθμό που χάνουμε, πιστεύω, την ουσία της διαδικασίας. Φέτος διάβασα σε σχόλια στο fb ότι κάποιοι συνάδελφοι "έλυσαν τα θέματα σε 15'!"
      Το ζητούμενο όμως είναι να μπούμε στη θέση του μαθητή. Προσωπικά, κάθε χρόνο γράφω ακριβώς αυτά που πρέπει να γράψει ένας μαθητής για να πάρει 100 (ακόμη και τη θεωρία). Φέτος έγραφα συνεχόμενα 1 ώρα και 20'. Άρα με το να διαβάζουν οι μαθητές φράσεις συναδέλφων ότι "τα έλυσαν σε 15'", μόνο κακό μπορεί να τους προκαλέσει. (και ειδικά όταν έχουν να δώσουν και άλλα μαθήματα, οι Πανελλαδικές δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν μόνο στο δικό μας μάθημα).

      Διαγραφή