Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2023 - ΘΕΜΑΤΑ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τα σημερινά θέματα των επαναληπτικών Πανελλαδικών στα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ' Λυκείου και αναλυτικές απαντήσεις.

Επιμέλεια απαντήσεων: Γιαννάκαρος Σπύρος.

Επαναληπτικές 2023: ΘΕΜΑΤΑ | ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


8 σχόλια:

  1. Απαιτητικά θέματα, όπως συνηθίζεται το Σεπτέμβρη... Συγχαρητήρια για την επιμέλεια των λύσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως, επιβεβαίωσε με Σπύρο (η διαψευσε με 😉), τα θέματα ήταν άρτια δομημένα και αρκετά προσιτά. (για μένα πανευκολα, αλλά δεν γράφω εγώ ...). Βέβαια, Σπύρο και λοιποί φίλοι , υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι μαθητές στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι καλύτεροι από εμάς. 🙂(μιλάω απολύτως σοβαρά και το λέω με μεγάλη χαρά !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικότερα, τα θέματα των τελευταίων ετών, προσωπικά μου αρέσουν πολύ, διότι ένας μαθητής που κάνει μία στοιχειωδώς καλή προετοιμασία, θα γράψει σίγουρα βάση, ενώ υπάρχουν και 1-2 ερωτήματα συνήθως στο Δ θέμα τα οποία θα ξεχωρίσουν τους μαθητές του 100 από τους μαθητές του 90. Το τελευταίο που αναφέρω, θεωρώ ότι είναι και ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις μικρές τάξεις: ότι οι περισσότεροι μαθητές που είναι μεταξύ 17-20 παίρνουν 20άρια και όσοι είναι 12-18 παίρνουν 18άρια, με αποτέλεσμα να "φουσκώνουν" τα μυαλά και των παιδιών αλλά & των γονέων.

      Διαγραφή
  3. Άκου τι έγινε σήμερα Σπύρο. Εγώ φέτος είμαι σε ΓΕΛ , αλλά και λίγες ώρες σε ΕΠΑΛ. Σήμερα , όταν μπήκα μες στην τάξη της Γ στο ΕΠΑΛ, μου ήρθε ένα πλαστικό μπουκάλι στο κεφάλι. Αυτά τα παιδιά, δυστυχώς, χρειάζονται σχολικό /η ψυχολόγο και όχι καθηγητή. Έχω ακούσει από συναδέλφους ότι τους έχει συμβεί ξανά το ίδιο περιστατικό... Λυπάμαι πραγματικά ! Αν δεν ήταν Γ λυκείου, θα αποχωρούσα. Όμως, επειδή δεν θέλω να τους αφήσω χωρίς μαθηματικό σε τέτοια τάξη, θα μείνω.
    Μάλλον, θα υπομείνω ! Μιλάμε, όταν μπήκα στο σχολείο, ήταν σαν ζούγκλα.
    Απίστευτα πράγματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσον αφορά τη συμπεριφορά των παιδιών, νομίζω πως οι περισσότεροι συμφωνούμε στο "κάθε πέρσι & καλύτερα", αλλά δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ, ούτε καν μόνο με το σχολείο, μιας και η έλλειψη σεβασμού στον πλησίον είναι καθημερινό φαινόμενο παντού.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Σπύρο και σε όλους. Μάλλον, κατά την προσωπική μου άποψη, το ''κάθε πέρσι & καλύτερα '' είναι από τη μία αληθές και από την άλλη ψευδές. Αντίφαση! Δεν ξέρω πως να το σχολιάσω, τα πράγματα είναι τραγικά. Βεβαίως και δεν έχει να κάνει μόνο με το σχολείο, υπάρχει η έλλειψη σεβασμού παντού δυστυχώς. Φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ, όλα αυτά που λέω δεν συμβαίνουν πάντα προφανώς.
      Υ.Γ Να δω τι θα σκεφτώ τη Δευτέρα για να προσεγγίσω τους μαθητές, βλέπω να μου έρχεται καμία σαϊτα στο κεφάλι.

      Διαγραφή